Det krävs mycket att jobba som bloggare!


Godmorgon mina vänner!
Fredag äntligen, visst är det skönt när helgen närmar sig och man känner att nu kan man bara softa och ta det lugnt.

Men jag hade tänkt berätta att för oss bloggare finns det ingen som heter helg, vi har “helg” hela tiden om vi inte är försiktiga. Man måste sätta upp gränser för att inte helt bli uppslukad av bloggen,  sitt max ett antal timmar per dag.  De blir lätta att vi jobbar 24/7, bloggen behövs alltid uppdateras. Visst det finns tidsinställda inlägg som gör att vi får andas ut lite, men de måste skrivas de med.

För är det något som jag har märkt när jag nu kommit så här långt är att det krävs mycket mer av mig som bloggare, jag förväntas lägga upp nya inlägg varje dag för att kunna hålla upp statistiken. För det är just det här med statistik som gör att jag kan leva på bloggen, eller iallafall få lite extra inkomst. Det är en hård bransch jag har slagit mig in på, det är också en väldigt spännande bransch som utvecklas hela tiden.

Jag valde att börja blogga och att gå från hobby till att bli min egen chef. Detta är inget jag ångra, men det är inget jag rekommenderar om du inte bered att jobba hårt. För det krävs mycket jobba om du ska växa och bli stor, var bered på många motgångar innan du hittar “rätt”. Det tog mig nästan 5 år att komma hit där jag är nu.

Man kan ju undra varför jag skriver det här, mest för att jag vill att folk ska förstå hur mycket jobb vi bloggare lägger ner på våra bloggar.

Med de här orden önskar jag er lycka till.

Postar i Livet    Tagged , , , , ,     15 kommentarer    

15 tankar om “Det krävs mycket att jobba som bloggare!

  1. Helt sant, själv bloggar jag väl inte så mycket. Ibland kan det vara pauser men än så länge så har jag inte lagt ner mycket tid på bloggen pga annat. Men så sant, att det krävs mycket jobb.

  2. Håller helt med dig! Det äe mycket jobb med att blogga. Absolut kul, annars hade vi ju inte gjort det, men ibland kan det bli som en liten press på att prestera… men bra inlägg! Får säkert många att tänka till om bloggare och hur mycket tid det tar!! ☺☺
    // http://nouw.com/emmanathaliea

  3. Bra och tänkvärt skrivet! Det är många som inte förstår att man som bloggare lägger ner otroligt mycket tid på sina inlägg mm. Det är en tuff bransch!
    /Petra

  4. Jag tycker det är ett hårt “jobb” när man bara bloggar på hobbynivå också 🙂 Jag har varit totalt hopplös när det kommer till bloggen under 2017, det var verkligen inte mitt bloggår. Oregelbundna inlägg, jag lyckades inte hitta nån rutin på det alls och jag tyckte det var jättesvårt att fota bilder till mina “vardagsinlägg”. Tyckte jag la upp samma bilder om och om igen, väldigt lite variation liksom. Jag fick inte ihop det alls när jag återgick till att jobba heltid efter mammaledigheten.

    Jag har beslutat att ge mig in i det igen och hoppas på nåt vis att jag kan “få till det” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *