Det är inte lätt att driva företag

I samarbete med Företagarna

En gång i tiden ville jag driva ett företag, den drömmen slog in 2003 och jag drev SwedenMetal.se framgångsrikt. Men som en del vet så är det inte alltid det lättaste att driva företag, det finns alltid en massa paragrafer och det blir väldigt svårt att driva det till slut om man inte har kunskapen. Hade jag under denna tiden vetat att det funnits något som heter Företagarna som man kunde vara medlem hos för att få hjälp, hade jag nog blivit medlem för att just få råd och stöd för att driva företaget vidare.  

Det hände en massa tråkiga saker under den tiden och jag hade nog behövt all hjälpa jag kunnat få, bland annat så blev jag blåst på en massa pengar som var meningen att företaget skulle ha för att kunna drivas vidare. Jag blev även blåst på kontrakt för skivor som jag nu aldrig kommer att kunna bestrida. Hade jag haft hjälp av företagarnas juridiska kunskap så hade jag kanske inte varit så naiv och skrivit på något, men även om jag hade skrivit på så skulle de kanske kunnat hjälpa mig gå vidare rättsligt med det hela. Jag blev med andra ord utsatt för kontraktsbrott, personligen har jag ingen erfarenhet av det här,  med lite kunskap och med ett stabilt nätverk som de kan erbjuda så hade jag inte hamnat i denna fälla.   

Åren som gått efter det här så har jag funderat lite på vad man kunde gjort annorlunda eller bättre, men med den kunskap jag hade under denna tiden så har jag svårt att se om det skulle kunna gått bättre än vad det gick för mig. Det är kanske en del av läxan man får ta med sig, det är nu inte så troligt att jag kommer att starta något nytt efter det här.

Men för er som undra vad som hände med Swedenmetal.se efter den här så kan jag säga att den levde på sparlåga i några år men gick ändå bra, fick ett uppsving 2012 men gick sen i graven 2018.

Tråkigt men sant så tappade vi alla sugen efter 15 år.  

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *