Del 1: Vad är egenanställd

Hade från början inte tänkt skriva något idag, men med tanken på allt strul jag haft med a-kassan för att jag är egenanställd så hade jag tänkt skriva lite om det här. Vi vet sedan tidigare att a-kassor är glad att ta våra pengar, dock inte så villiga att betala ut dem när vi väl behöver dem. Men vad har du som är egenanställd för rättigheter eller skyldigheter. Detta hade jag tänkt fördjupa mig ett par inlägg framåt, dessa inlägg kommer finnas under kategorin “Tjäna pengar på din blogg”.

Till en början så kommer givetvis frågan som jag nog svarat på 1000 gånger, vad är egenanställning för något?
Svaret :  En egenanställning innebär att man blir anställd i ett företag för egenanställda, ett egenanställningsföretag. Företaget är arbetsgivare, de egenanställda utvecklar sin egen karriär genom att ta in olika uppdrag. Kunden får en faktura från egenanställningsföretaget som i sin tur betalar ut lön till den egenanställde. Jag är ansluten till Cool Company och det är dem som betalar ut min lön varje månad.

Läs : http://www.egenanstallning.org/

Tyvärr är det många som jobbar som egenanställda som inte vet att man  har rätt till A-kassa, så hur mycket vi än inte gillar det så är det alltid bra att vara medlem i en A-kassa. De kan rädda dig under de tider man inte får in så många  uppdrag.

I nästa inlägg så hade jag tänkt vi skulle gå in lite mer på djupet, vad har du för skyldigheter som egenanställd. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

3 Replies to “Del 1: Vad är egenanställd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *