Deepin ett system i tiden?

Så var Christer i gång igen och testar ett nytt Linux system, vilket ni kanske inte blir så förvånade över då jag nu testat ett helt gäng olika system på kort tid. Alla system har sina fördelar, alla system fungera bra på sina håll. Men hur gör man då när man vill ha  ett system som fungera bra och ser snyggt ut. Jo man ladda ner Deepin , vilket är ett snyggt och helt annorlunda system. Jag var själv ganska tveksam till det här systemet så jag provade att installera det på en äldre dator för att se om det skulle passa mig, installerade de program som är viktiga för mig. Körde det ett tag och insåg att det var ganska smidigt, dock så finns det en del saker att klaga på.1. Jag gillar inte hur inställningar ligger till höger, jag hade velat den precis som i PopOS.
2. Svårt att ändra bakgrund, men det går.
3. Vill man ändra på ikoner och teman så är mycket bökigare än i gnome.

Vad jag tycker är grymt bra med det Deepin, det är att alla program fungera klockrent och det är flyter på smidigt. Systemet starta upp väldigt snabbt även på en långsammare dator. Det finns en uppsjö med olika program som kan komma till nytta, bland annat så fungera det väldigt smidigt att installera playonlinux och Steam för de som vill spela. Ska sägas att i och med att operativsystem är från Kina så finns det en del begränsningar, men dessa tror jag kommer att fixa till sig med tiden. Tycker den kan byta ut Cloud Sync till något som fungera över hela världen och inte bara i Kina. Tycker även de ska göra det lite lättare att hitta skrivare och skanner, man ska inte behöva vara kärnfysiker för kunna installera dem. Där har PopOS och många andra gnome desktop gjort det lättare.

Vill ni som jag testa något annorlunda , ladda ner Deepin här!

Postar i Linux    Tagged , , , , ,     Lämna en Kommentar   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *