Christer Testar Huawei Matepad T8

Igår kom min nya surfplatta hem, den var av märket Huawei. Jag vet att många tycker det är ganska dumt att köpa Huawei då den inte har stöd för Google Play, men ska ärligheten fram så finns de flesta appar jag använder i deras egna  AppGallery. Finns de inte där så kan man alltid ladda hem appen petal search och där hitta dem, dock finns det en nackdel med denna platta. Jag kan inte chromecasta med den, då den inte stödjer Google. Det finns ett gärna olika appar som ska fungera likadant, men jag har än så länge inte fått det att fungera. Men skam den som ger sig. Sen gillar jag inte att det är Mikro-USB som laddning, men jag kan leva med det då vi har ett gäng sådan kablar hemma.

Förutom dess små lilla detaljerna så är jag mycket nöjd med den, snabb och lagom stor att ha med sig när man reser eller sitter och läser. Jag valde medvetet en 8 tum  för att jag känner att en 10 tum är för stor och klumpig när jag sitter och läser och surfar.

OperativsystemAndroid 10
Typ8″ IPS
Upplösning1280 x 800 (189 ppi)
Färgdjup16,7 miljoners färger
PekskärmMulti-Touch
FunktionerÖgonkomfortläge, 4.9 mm ram, eBook mode
ProcessorMediaTek MT8768
Processorklockfrekvens2 GHz
Antal kärnorMed 8 kärnor
Lagring16 GB
RAM2 GB
Flash-minneskort som stödsmicroSD, microSDHC, microSDXC
Maximalt stödd kapacitet512 GB
Trådlös anslutning802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0
Bluetooth-profilerFile Transfer Profile (FTP)
Upplösning (MP)5 Megapixel (bak), 2 Megapixel (fram)
BländareF/2.2 (bak) / f/2.4 (framsida)
FokusjusteringAutomatisk
Upplösning för stillbilder2592 x 1944
Upplösning för video1920 x 1080
EgenskaperSkönhetsläge, HDR (High Dynamic Range), Panorama, röstaktivering
MottagareGPS/GLONASS/BeiDou
GrafikIMG GE8320
Digitala ljudstandarder som stödsWAV, AAC, AMR, MP3, FLAC, OGG, M4A, AWB, MP4, MID, 3GP
Digitala videostandarder som stödsMKV, 3GP, WEBM, MP4
LjudMikrofon, högtalare
Förinstallerad programvaraHuawei Emotion UI 10.0.1
Utökning Kortplatser1 x microSD
GränssnittMikro-USB
USB-värdJa
Kapacitet5100 mAh
KörtidsinformationWebbsurfning: upp till 12 timme/timmar
Videouppspelning: upp till 12 timme/timmar
FärgDjuphavsblå
SensorerGravitationssensor
EgenskaperHUAWEI Histen 6.0
Inkluderade tillbehörStrömadapter, ejection pin
Medföljande kablarMikro-USB-kabel
Bredd12.11 cm
Djup0.855 cm
Höjd19.97 cm
Vikt310 g

Jag köpte den på komplett för 990 kr vilket jag finner som ett bra pris för den prestanda man får.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

6 Replies to “Christer Testar Huawei Matepad T8”

  1. Vad innebär Ögonkomfortläge, 4.9 mm ram, eBook mode, går det att läsa lika konfortabelt med eBook mode som med en läsplatta? Och vad är ögonkomfortläge? Verkar vara en kanonplatta.

  2. Asså jag läste väl inte så noga om just det som va viktigast för mig, mina spel SOM endast går att hämta via Gplay!!! Har ju Huawei mobil så jag trodde det va det samma,, kan man skicka tillbaka vara fast man testa den,, jag ville ha den ENDAST för att spela mina spel o kolla ex tv4play, vilket heller inte går!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *