Christer med testpanel testar: Mjukglassmaskin

Det tog ett tag men nu är det gjort, vi har nu testat glassmaskinen från Coolstuff, jepp ni gissade rätt det här är inlägget är i samarbete med Coolstuff.

Till en början så är det här inget du gör på 10 minuter, räkna med minst 40 minuter plus de 8 timmar som den inre skålen bör vara i frysen. Man måste planera allt in i minsta detalj för att resultatet ska bli bra, exempelvis brukar inte jag ha gelatin hemma till vardags. Men nu lär jag behöva ha det för barnen älskade det här.

Gelatin

Att göra glassen i sig är inte komplicerat det är bara att hälla smeten i maskinen och vänta på att det ska bli härlig god glass, nja nu är det inte så lätt som det låter. Det som var svåraste var naturligtvis gelatinet, eftersom det var första gången jag använde gelatin så blev det lite fel. Men man lära sig.

Socker , Grädde , Mjölk
Jordgubbssylt

När man hade hällt i smeten så ska vispen snurra runt i ca 25 min, och man såg verkligen hur det blev mjukglass av det hela. Vilket gjorde att det blev en imponerande känsla av hela processen. Barnen älskade glassen och nu lär maskinen få användas flitigt här i hemmet, speciellt när barnen har kommit med flera önskemål på nästa smak.

När man har testat maskinen så är det ju både för och nackdelar med den.
Fördelen: Möjligheterna att hitta just den där smaken som passar just dig, barn samt vuxna blir lätt imponerande när man berättar att man har gjort egen mjukglass. Maskinen är så enkel att sätta ihop så att även ett barn klara av att göra det, bara att skölja av den när du ska göra rent den.
Nackdelen: Tiden det tar att göra glassen kräver så mycket planering att man drar sig för att göra det, den låter lite för högt eftersom den måste vara igång hela tiden under användningen. Barnen kan inte göra glass själv på grund av recepten.

 

Men vad gör det när det blev en smak succé!

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Tester    Tagged , , , ,     6 kommentarer    

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

6 tankar om “Christer med testpanel testar: Mjukglassmaskin

  1. Ser gott ut, någon verkar ju gilla det 🙂

    SV: Jepp det är det, ska bli kul att se hur stort det kan bli och ifall det ger det resultat jag tror och hoppas på.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.