Christer analysera Nokia 3310

Jag är så pass gammal att jag kommer ihåg min första mobil, jag kommer till och med ihåg känslan när jag hade den i handen. Det var lite speciellt äga en mobil, inte som det är idag då alla har en mobil.

Min första mobil vara en Nokia 3310, denna dyrgrip som kostade mig många tusenlappar i mobilräkning. Det var inte så billigt att ringa med dem när denna lanserades. Det var dock ganska billigt att köpa, man fick dem för 1 kr. Sen kostade den en hel del i abonnemang, dock var inte samtalstid inräknad i abonnemanget som det oftast är idag. Denna mobil som jag har fotat är över 19 år gammal,den är en raritet idag. Batteriet är fortfarande lika bra efter så många år, här snack vi om bra batteri. Dagens batteri är bra men långt ifrån så bra som dessa var på sin tid, det var till och med ett av deras signum att de hade bra batteritid.

Lite nördig fakta om dem

TillverkareNokia
Modellbeteckning3310
Lanseringsdatum2000
Prestanda
Mått113 x 48 x 22 mm
Vikt133 gram
Färgvinröd, vit, marinblå
Primär skärmmonokrom display
jt84 x 48 px
Primär kameranej
Ringsignalentonig
Minneinbyggt
Minneskortingen plats för minneskort
FöregångareNokia 3210

Hur länge skulle ni klara er med denna mobil idag, troligen inte så länge då vi göra allt med våra mobiler.

Postar i Livet    Tagged , ,     Lämna en Kommentar   

Kommentera