Behöver man vara känd för att bli influencer.

Photo by Alice Donovan Rouse on Unsplash

Behöver man vara känd för att bli en framgångsrik influencer, svaret är nej på den frågan.
Men det underlättar en hel del om du är känd, men det finns absolut inget måste för att bli framgångsrik. Men råkar du inte vara känd så krävs det mer jobb för att uppnå samma mål som en kändis.

Skulle vilja säga att du måste lägga ner åtskilliga timmar på den plattform som just du väljer, kanske att blogga inte är din grej utan det är Instagram/Snapchat/Youtube. Det finns mycket pengar att tjäna på dessa medier, men det finns ju alltid ett litet OM eller ska jag säga ett stort OM. Du måste ha följare, inte några utan vi snacka om 10000 följare och uppåt. Nu kan vi snacka om att folk vill arbeta med dig på dessa plattformar, annars är de troligen inte speciellt intresserade av dig. Men ge inte upp, man kan arbeta upp följare, men vara bered på att lägga ner mycket tid och jobb på det.

Väljer man som jag att fokusera mer på bloggandet så krävs det sidvisningar, skulle säga att det nästan krävs mer för att uppnå samma mål då man måste uppdatera oftare. Men älskar man det man gör så kommer man lägga ner den tid och framförallt det jobb som krävs för att uppnå målet att bli en erkänd influencer.

Postar i Livet    Tagged , , , , , , , ,     30 kommentarer    

30 tankar om “Behöver man vara känd för att bli influencer.

 1. visst behöver man inte vara känd, men för att lyckas så måste man tycka om det man gör, inte göra det bara för att bli känd som vissa gör. Och som du säger, om man inte gillar att skriva, så kanske man ska lägga sin energi på instagram eller annat. Man måste ha ett intresse i det man gör! 🙂

 2. Bra inlägg som alltid 🙂 Av egen erfarenhet så vet jag hur många bara i min omgivning som tror att det går över en natt att bli framgångsrik och att det är en ren barnlek jag håller på med sedan den dagen jag började gå ut med att jag satsar på bloggen fullt ut. Men det är ju faktiskt ett jobb som alla andra, ett hårt sådant. Hoppas du får en fin dag!

 3. Det är enklare om man har många följare absolut. Sen måstematch nog nischa sig så man inte bara blir en i mängden. Sen att skriva om det man brinner för och inte det man tror andra vill höra. Att i te sälja sinsjäl lixom….

 4. Det där tycker jag är rätt intressant. Var går gränsen mellan att “bara” vara känd och att vara en influencer? Jag minns inte var jag läste det nu, men det gjordes en undersökning där dom jämförde kända personer med lite mindre influencers och även om kändisarna satt på stora konton så lyssnade folk generellt (mycket) mer på den mindre influencers. Folk var mer benägna att ta till sig åsikter eller köpa en produkt genom den personen. Störst konto är alltså inte alltid lika med mest “makt” 🙂

  Det skrevs en hel del om microinfluencers (mindre än 10 000 följare) för ett tag sedan och det känns verkligen som att det kommer läggas mycket mer fokus på den gruppen framöver. Känns kul om det går mer mot kvalitén på följarna och relationen man skapar snarare än jakten på siffror.

 5. Som ny bloggare så vet man ju inte riktigt vad kan förvänta sig. Visst hade det varit superkul om man hade kunnat leva på sin blogg. Men som du säger så gäller det nog att jobba hårt för att nå dit. Och frågan är ju vad som är realistiskt att förvänta sig. Dessutom vet jag inte vilken statistik jag ska lita på. Enligt WP statistics har jag dubbelt så mycket besökare jämfört med vad Google Analytics säger att jag har. Men det verkar som att GA inte räknar besökare som kommer från Facebook och att det är det som är skillnaden. Nåt som du känner igen? 🙂 …haha…lite sidospår på slutet här kanske 😀

 6. Håller med! Och för samarbeten tror också på läsarnas aktivitet mer än följarsiffror, om 10000 följer men bara 10 klickar/köper en produkt mot 500 följare och 300 klickar/köper så är ju det mycket mer värt för det företaget. Läste ngt om att influencers hade och ville ha påverkan på sin omgivning, alltså kan man ju vara känd utan att vara influencer.

 7. Bra och kloka tankar som alltid. Visst tar bloggen mer tid än man kanske tror om man vill hålla den igång dagligen.

  Ha en fin vinterdag. Kram Kamilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *