Året var 1986

p9056_p_v8_abIdag är det 30 år sen filmen Pretty in Pink hade premiär , så vad gör då den här mannen . Jo han sitter och titta på filmen och blir trollbunden av hela konceptet , det var ett tag sen jag såg en film som trollband mig så snabbt som just den här filmen gjorde.

Nej det här är ingen recension utan mer någon form av hyllningsinlägg om året och filmen som man redan 1986 kunde förutspå bli en klassiker. Det var det här året jag fyllde 8 är och vi ägde ingen video, i fick hyra en moviebox för att kunna se filmen, nu har jag inget minne av att vi såg just den här filmen men jag vet att jag såg den några år senare när jag var i yngre tonåren och tyckte den var väldigt bra.

Filmen som tog upp det jobbiga ämnet om rikedom och fattigdom , kärleken mellan den rika killen och den fattiga tjejen som alltid slutar med en massa problem. Sen har vi den där killen som alltid stod på tjejens sida , historien har vi sett gång på gång men frågan är om inte den här filmen var den som var bland de första tog upp ämnet.  Det kom många klassiker under 80- talet och det här är en av dem.

Jag kommer  ihåg att vi samlades hela familjen när vi hade hyrt den där boxen och vi hyrde filmer och tittade hela kvällen, för mig var det här det bästa som kunde hända och jag var lycklig. Man uppskattade filmerna på ett annat sätt än vad man gör idag när man kan få tag på dem hur lätt som helst genom internet. Så om det var bättre för , det vet jag inte men jag tror vi uppskattade media på ett annat sätt än vad dagens barn och ungdomar gör.

 

 

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Livet    Tagged , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.