Arch Enemy – War Eternal

Arch_Enemy_-_War_Eternal_artworkNär Angela Gossow lämnade bandet och ersattes av Alissa White-Gluz så tyckte jag att Arch Enemy steg en nivå längre, jag föredrar Alissas röst framför Angela även om Hon sjunger bra och är nog en av pionjärerna inom kvinnlig growl. För det hä med kvinnor som growlar börjar bli vanligare och vanligare men jag personligen tycker Alissas growl är helt klart den som får mig att få kalla kårar och mysa.

War Eternal är första skivan från Arch Enemy som Alissa frontar med sin fenomenal röst, det var nog med den här skivan jag fick upp ögonen för bandet även om jag lyssnat mycket på dem innan. Det var även här jag började förstå vilken stor vikt Angela har haft för den kvinnliga growlen. Jag tycker dok inte vi ska jämför dem då den har så olika röster och det gör nästan att när Alissa gick med i bandet så började det en ny era.

Jag fastnar inte lätt för skivor, men War Eternal var blandet bästa jag hört både musikaliskt och röstmässigt. Ser fram emot nästa skivsläpp med dem.

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Recensioner, Skivor    Tagged , , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.