Är det verkligen en gåva?

Att företag ar fula det vet vi, men priset tar väl ändå när de skriver att man får gåva. När det sen visar sig att gåvan inte är en gåva förrän du lagt en order på 100 kr, det här är inget snyggt sätt att marknadsföra en produkt. Visst det står med liten text att “100 kr är minsta ordervärde”. 

Det värsta är att de faktiskt kan göra detta för att lura konsumenter, för de ser inte det som att de lura oss.

Det kanske är på sin plats att ge en lite bakgrundshistorien till denna artikel !
När vi har barnen här så beställer vi alltid hem en matkasse och med den fick man en kupong 6 st ekologiska müslisorter på köpet, när jag sen går och och ska beställa dessa gåvor från deras sida så visar de sig att jag måste lägga en order på minst 100 kr för att få denna gåva.

Det här gör man otroligt irriterad, då vi rena beställt en matkasse på ett par 100 kr så får vi gåva som tack, som sen visar sig att vi måste betala för att få den. Visst det står att man får det på köpet när man gör en beställning, men de skriver även i de första raderna.

Som tack för att din beställning hos företagsnamn får du en müsligåva med 6 st ekologiska müslisorter på köpet  med din beställning  hos företagsnamn.   

Så nu till min fråga är det verkligen gåva, eller är det ett sätt att lura konsumenten?
Skulle de kanske har formulerat om texten , eller är jag helt ute och cyklar?

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

16 Replies to “Är det verkligen en gåva?”

  1. Nej, det är inte en gåva om man måste beställa för en minsta summa på hundra kronor. Jag är som du, blir bara trött på dåliga försök till marknadsföring. Det brukar sluta med att hag byter varumärke helt och hållet istället.

  2. Jag blir anti såna. Beställer inte då. Lite som när man fått fel vara/trasig vara från matsmart och man i kompensation får gratis frakt om man utnyttjar det inom 30 dagar. Om man precis fått en beställning kanske tanken inte är att beställa inom en månad men så vill man ju gärna ha den där varan man först beställde och inte fick så man går in på deras hemsida och klickar i just den varan men lägger också i fler saker eftersom man ändå har gratis frakt. Det vet ju företagen när dom erbjuder gratis frakt och det tycker jag också är lite fult.

  3. Olika, har man sett den lilla texten om order för 100 kr och väljer gåvan då är man inte lurad men om man missar 100 kr texten och beställer i tro om att det är gratis men de kräver 100 kr då luras de.

  4. Ja du det där är lurigt eller bara dumt när man måste köpa för en summa för att FÅ musli. TRåkigt nog så tror jag att många går på just denna reklam eller lockelser.

    Ha en bra dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *