Annonsmärkning av inlägg!

Photo by NordWood Themes on Unsplash

 

Fick en fråga på Facebook om man måste märka ut inlägg när man har affiliates länkar, så för att vara på säkra sidan så har jag tagit reda på vad det står om det i marknadsföringslagen.

“Det går inte att säga exakt hur en annonsmärkning ska se ut. Det viktiga är att det för läsaren av bloggen genast framgår när ett inlägg utgör marknadsföring. Eftersom läsaren omedelbart ska

kunna förstå att det är fråga om marknadsföring – även vid en flyktig läsning– räcker det inte att i slutet av inlägget informera om att inlägget i själva verket är marknadsföring.
Inlägget ska också innehålla en tydlig uppgift om att det är företaget och inte bloggaren som står bakom marknadsföringen.
Det är upp till dem som ansvarar för marknadsföringen att säkerställa att det så tydligt som möjligt framgår att det rör sig om marknadsföring.
I det fall en bloggare är osäker på om ett inlägg utgör marknadsföring bör bloggaren annonsmarkera inlägget.
Tänk på att tydliga annonsmarkeringar också kan stärka förtroendet för din blogg!

Några förslag på märkning:
• Märk inlägget med ”Annons” eller ”Reklam” i början och i slutet
• Uppmärksamma läsaren på att det rör sig om marknadsföring i
rubriken och i början av inlägget
• Använd ett annat typsnitt eller en annan färgsättning,
exempelvis bakgrundsfärg, än i andra inlägg
• Märk inlägget med #Reklam eller #Annons och #Företagets namn

Källa : Konsumentverket 

 

Postar i Hur du tjänar pengar på din blogg    Tagged , , , , ,     20 kommentarer    

Om: Christer Holm

Är influencer och bloggare, bor i Ronneby, älskar tatueringar.

20 tankar om “Annonsmärkning av inlägg!

  1. Jag skriver alltid “i samarbete med” i slutet av inlägget men nu ska jag bli mer seriös och göra en proffessionell bild jag ska använda i slutet av varje inlägg, längst upp på inlägget tänkte jag faktiskt 🙂 Måste bara få ps att funka på datorn hahaha xD det blir bara översatt på ryska jag blir knäpp

  2. Bra inlägg. 🙂 …Jag får väl ta åt mig lite av äran då det var jag som ställde frågan på FB. 🙂

    Nu gjorde jag ju så att jag skrev “Detta inlägg innehåller annonslänkar till…” längst upp på det inlägget jag postade som jag hade petat in några affiliatelänkar. Detta var ju dock ett inlägg som jag hade tänkt posta i alla fall, men tänkte att jag lika gärna kan passa på att låta där vara några affiliatelänkar med.
    En sak som jag stör mig på är ju att denna textrad längst upp kommer först i rss-feeden så att detta blir något som syns på diverse sajter som läser in rss-feeden som t ex här: https://www.bloglovin.com/blogs/liws-lust-en-vanlig-mammas-heta-baksida-19161395
    Har du något tips på hur man kommer runt det? Borde man skapa en bild istället med med annonsinfon? Eller kan man på något sätt se till att texten ignoreras?

Kommentera