Golvvärme med fokus på komfort

I samarbete med Ebeco

ebeco

Det är vinter här nu och jag känner att det hade varit skönt med varma golv, för är det något som man känner av när man sitter vid en dator är att det är kallt på golven. Nu kanske det främsta är badrum som man brukar ha värme i golvet, men visst hade det varit skönt att ha det så man kunde reglera det i hela lägenheten. Det kanske må vara en dröm, men som programmerare är det väldigt lätt att bli frusen när man sitter stilla en längre tid.

Ebeco har en mängd olika värmegolv, allt från det som man ska i badrum till de som man ska ha under tunnare golv som laminat. En stor fördel med deras golv är att de är försedda med Wifi.

Deras koncept WiFi READY gör så att den som  ska installera golvet  en unik möjlighet att kunna erbjuda en flexibel och komplett golvvärmelösning till sina kunder. Det ger dem nämligen kunden friheten att välja. Ett golvvärmekit – med eller utan wifi.

Golvvärmen styrs med termostaten EB-Therm 500. Termostaten är mycket enkel att hantera och installera. Med sin tydliga uppstartsguide och menysystem underlättar den för både den som installera golvet och för den som ska skall använda den. “ 

Kan ni tänka er hur skönt det hade varit att kunna styra golvvärmen med mobilen, sitta i sovrummet och sen ställa in att i arbetsrummet ska det vara varmt och gott. Eller varför inte ha ett varm och gott golv när man går upp på morgonen, eller toan. För visst har vi alla önskat oss att slippa frysa morgonen när vi går upp, för om vi ska vara helt ärliga så är det otrolig lyx att få ha ett  varmt golv på vintern. Med andra ord så är det här golvvärme med fokus på användarens komfort.

Nytt år och ny kurs, avancerad java

we can do it java

Det har varit mycket så här på det första dagarna på året, ny kurs och lite strul med CSN. Allt är fixat nu och vi kan gå vidare med våra liv. Denna veckan började vi den nya kursen avancerad java, den här kursen känns lite mer kul att hålla på med än vad Projektkunskap enligt agila metoder gjorde. Sen vet jag att det kursen var nyttig och att det är något som vi kommer att jobba mycket med i framtiden, sen behöver man inte tycka om det. 

Som sagt så startade ny kurs den veckan, avancerad java. Känns som det var  sjukt länge sen jag läste java, men det gick hyfsat snabbt att kom in i det igen trots allt. 

Kursen syftar till att den studerande utvecklar avancerade kunskaper inom Javaspråket. De studerande får lära sig objektorienterade funktioner för modern utveckling. Kursen omfattar följande moment: 

 • • Lambda uttryck 
 • • Streams 
 • • Regular expressions 
 • • Serialisering 
 • • Date and time 
 • • Avancerad objektorientering 
 • • Threads 
 • • Annotations 
 • • Reflection 
 • • Design patterns

Så de första två lektionerna har vi kört lite repetition och även fått lite övningar att göra, jag har även fått lära mig program Intellj som jag föredrar framför Eclipse

HefftorLinux en snygg och stabil Linux distros

HefftorLinux xfce

Vi börjar detta året med att gå igenom systemet HefftorLinux, detta system som levereras både snyggt och praktiskt. Den mest nedladdade versionen är xfce, vilket jag själv finner svårt att ta in. Jag är mer en KDE/plasma kille, men det är dock xfce som jag kommer att gör en utvärdering av idag. Man måste göra det med ett öppet sinne då det inget jag arbetat med det innan.

HefftorLinux är en Arch-baserad distro med ytterligare repos och en anpassad styling. De använder Calamares installationsprogram. När man börjar installera det så får man en mängd möjligheter på program som ska installeras från start. Detta kan jag tycker är smidigt då en del program kan vara lite knepiga att hitta och installera. HefftorLinux är stabilt och snyggt att arbeta med, särskilt jag som programmera hade inga större problem att få i gång alla program som jag behöver för att kunna jobba. Den här killen som en gång i tiden var KDE/Plasma kille har nu börjat omvärdera sitt val i livet, det är otroligt snyggt och smidigt med xfce. Man skulle kunna säga att det är rent av praktiskt. Att komma igång med HefftorLinux är enkelt, det finns guider på deras sidor som visa exakt hur man ska installera och komma igång. Det ska sägas att den här distron alltid är uppdaterad, uppdateringar kommer alltid löpande. Detta är något som vi alla uppskattar som håller på med Linux, att det är löpande uppateringar av operativsystem. HefftorLinux finns med skrivbords miljö Gnome och KDE, men även  med Hlwm och Bspwm. De två sista har jag aldrig jobbat med, men vi få se i framtiden. På den punkten är jag helt novis, vilket är kul då har jag mer att lära mig i framtiden.

Ut med 2020 och in med 2021, en helt ny era väntas!

2021 suck

Vi lämnar i dag 2020 och går in i 2021, visst har det här varit i många sätt ett udda år. Detta år har dock varit ett bra år för mig, nästa så man skäms att säga så. Men sanningen är den att jag har gjort det bästa av situationen. Många av oss har aldrig upplevt en pandemi, därför blev vi väldigt tagna på sängen när den första vågen svepte över landet. Kan tänka mig att det inte påverkade så många just då, men nu ser vi vad vår oförsiktighet har orsakat. 

Mycket gott har kommit ur det hela med, folk ha varit mycket uppfinnisrika för att får sina verksamheter att funger och gå runt. Online handel exploderade och vi fick se många butiker sadla om till just online, en del lyckades bra andra mindre bra. Solidariteten fick en helt ny innebörd. Distansutbildningar blev det nya, för som jag skrev innan så är det inte slut och vi kommer se sviter av detta i många år framåt. Med det så blev it-branschen den stora vinnaren då folk köpte nya datorer och mobiler för att klara av efterfrågan. 

2020 to 2021

Som avslutning på detta så har året varit bra för mig, jag kom in på en utbildning som jag känner är klippt och skuren för mig, jag har inte förrän nu börjat  känna av pandemin på allvar. Detta för att jag redan gör så mycket online och vistas sällan ute i samhället.

Vi fick två ny familjemedlemmar, Ludde och Frank. Dessa hundar som charmerat hela familjen med råge. Hade det inte varit för våra hundar så hade jag nog känt av pandemin på ett helt annat sätt. För även om jag älskar att sitta vid datorn så måste även jag komma ut och tänka på annat, hundarna har varit en stor räddning här.

Så nu när vi är inne i första stadiet av vaccinering så vill jag påminna er om att inte slappna av redigt ännu. Vi är ett steg närmare , men vi är inte där ännu.

Presentationen av vårt galleri gick bra i går

Galleri plus Christerholm.nu

Vår grupp i skolan hade redovisning i går, sanningen är den att jag var rätt nervös inför denna presentation som skulle ske inför hela klassen. Man kanske ska vara glad att det var digitalt, då syns det inte att man är nervös. Jag brukar inte tycka om dessa presentationer, men det gick hur bra som helst och jag kände mig otroligt bekväm i att tala inför hela klassen.

Presentation i sin helhet gick bra och jag är helt säker på att vår lärare blev nöjd med den, våran app/galleri är gjord helt i vanilla javascript. Detta var ett svårt projekt att lösa då vi inte fick använda något ramverk alls, hade man fått använda det så hade det varit bra mycket enklare att lösa. Vi stötte på en del problem under tiden vi arbetade med galleriet.

Att kunna göra sidan helt i vanilla javascript, innebär att även all html kod ska skrivas i javascrip.Detta var något som vi till en början hade svårt att lösa, men som allt annat så  med tre huvuden så fixade vi även det här. Ett annat problem som vi stötte på var att git, tror vi alla tyckte det var onödigt krångligt. Vi fick lösa det på något annat sätt.

På den punkten så ser jag nog som en av våra största brister, det är krångligt att arbeta med. Trots att det är krångligt så måste vi lära oss det, det är viktigt för hela vår karriär som programmerare.

Länk till vårt projekt F3G (Fantastic 3 Gallery), fler av min projekt kan ni hitta under min portfölj.

Christer Holm God jul

Med det här inlägget säger jag God Jul