Vi snackar tatueringar – Yin & Yang

Idag hade jag tänkt prata lite om min Yin och Yang tatuering som jag har på min högra arm, det här är en sån tatuering som ganska många har men för mig betyder den att man alltid ska vara i harmoni. Vi alla behöver en motpol till oss själv för att komma i balans, det här något som jag tror starkt på och jag hoppas att jag en dag kan hitta min Yin som är min motpol.

Yin, det svarta, är den kvinnliga och passiva urkraften. Den symboliserar jorden och månen, det mörka, det kalla och det fuktiga, men även bergen och skelettet. Tigern anses vara den varelse, som allra mest förkroppsligar ”yin”.
Yang, det vita, är den manliga och aktiva urkraften. Den symboliserar himlen och solen, det ljusa, det varma och det torra, men även floderna och blodomloppet. Draken anses vara den varelse, som allra mest förkroppsligar ”yang”.

Den här tatueringen gjorde i samma veva som jag gjorde Memento Vivere.
img_20161105_132144

Dela och Gilla!
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://christerholm.nu/vi-snackar-tatueringar-yin-yang/
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Lämna ett svar

Bli den första att kommentera

avatar
wpDiscuz