Hur du tjänar pengar på din blogg


Jag får ofta frågan om jag tjänar något på min blogg och sanningen är den att jag faktiskt gör det , det är inte jättemycket men det är en del extra slantar som kommer in i min kassa, jag använder mest sponsrade inlägg eller så kallade inlägg där man får betalt per klick på en länk. Men som ni märker så har jag även en del reklam här och var och det är nästan så att det är ett måste för att jag ska överleva som bloggare.

Självklart kommer frågan om jag kan leva på att blogga och där är svaret nej, det är allt för lite intäkter för att jag ska kunna göra det. Jag tycker dock ändå att det rulla på för mig då jag inte fick in en enda kr för några år sen och nu ligger det från 500 kr till 2500 kr per månad, det är pengar som helt och hållet går till nöjen för min del. Ska dock sägas att det är en jädra massa pill och man måste vara registrerad på en massa olika ställen för att just komma upp till de här summorna, du måste även vara beredd på att sälja dig totalt. För Att vara bloggare är att sälja din själv totalt för ett företag.

Viss saker har jag funderat många gånger på om jag verkligen ska sälja mig för men tyvärr är det så att de ger så jädra bara betalt att man kan inte säga nej i dessa tider.

Så vad använder jag för tjänster för att får ihop mina pengar och vilka ger mest intäkter.

Adrecord (Affiliatenätverk)
Tourn (Sponsrade inlägg och Klickkanpanjer)
Google Adsense (Banners)
Shoutly (Sponsrade inlägg)

Om du tror att det är lätta pengar att börja blogga så glöm det , det är nästan ett heltidsjobb och ska du komma upp i många besökare så behöver du skriva mer än ett inlägg om dagen.
Nästa gång jag skriver om det här så kommer det vara om hur du använder de olika systemen för att få ihop lite pengar.

Om: Christer Holm

Influencer | Skribent | Bloggare

Kommentera